Pak din rygsæk rigtigt

af Kim Malchau

Skal du ud og rejse? En weekend, en uge, et år? Og skal du have dine ting i din rygsæk? Så læs videre, for du skal huske at pakke din rygsæk rigtigt.

Hovedregelen når du pakker en rygsæk er, at det lette skal ligge nederst og det tunge skal ligge øverst og tæt ind på kroppen. Så er vægtfordelingen god og tyngdepunktet er tæt inde til kroppen, hvad der gør det let at styre selv en tung rygsæk.

Husk også, at ting som let skal kunne få fat i, fx regntøj, skal ligge så du let kan få fat på det, ekempelvis lige under låget i rygsækken.

Valg af rygsæk

Der findes i princippet to typer af rysække: dem med udvendig ramme og dem med indvendig eller ingen ramme. Den sidste slag er den mest almindelige. Fordelen ved den er, at den sidder tæt ind til kroppen, så du har godt styr på den når du går.

Når du skal have en rygsæk er det vigtigt at du finder en der passer til din kropslængde. Ellers får du ondt i ryggen, og så er en rygsækrejse ikke længere sjovt. Det skal det være.

Spørg efter kvalificeret hjælp i butikker der specialiserer sig i at sælge udstyr til friluftsbrug. Personalet er uddannet til at finde den rigtige rygsæk til dig, de kan give dig vejledning til at indstille den rigtigt og så kan du en rygsæk, der holder til at blive brugt.

God tur.

Om forfatteren

Kim Malchau har været blå spejder siden 1982.

Er i dag aktiv indenfor ledertræning, divisions- og gruppearbejde.

Artiklen er fra: Gode Artikler - Pak din rygsæk rigtig

2010-01-30 at 11-49-29
IMG_4995

Log ind

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer