Part 14 – 2010

CCMR part 14 startede på Fredericia banegård, med frosten hængende som et slør i luften, og jorden allerede dækket af få centimeter sne. Patruljerne fik checket om de havde husket det hele, sygesikringskort, førstehjælpsgrej og især det varme tøj, og fik herefter udleveret koordinaterne til den første post.

Med bildæk på slæb

Første post stod på fysiske udfordringer til de endnu friske spejdere. I selskab med et bildæk skulle patruljerne igennem en forhindringsbane, med små overraskelser. Med samarbejdet i højsædet skulle patruljen løse opgaver som at piske et æg til det blev siddende i bunden af skålen, eller bare slå ægget ud i hovedet, ringe med en klokke i toppen af et træ og spise hvad der lignede en uskyldig flødebolle, som skulle vise sig at være fyldt med remoulade.

Tusind ting

Post 2 bød på udfordringer af alle arter. Ud af 100 blev der udvalgt opgaver med terning, så der var lang vej til 100, hvis man var god til at slå énere. Alle evner var i spil, da opgaverne bød på alt fra soduko over sækkeløb til sanglege. 

Suppe og chokoladecroissant

Efter at have krydset den gamle Lillebæltsbro i, hvad der nu mere og mere lignede en snestorm, ankom patruljerne til madposten. Her var der gode nyheder til de lækkersultne, opgaven lød på at bage en chokoladecroissant. Mens croissanten bagte, kunne deltagerne varme sig på suppe i den tæt dalende sne.

Stratego før sengetid

Med temperaturen et godt stykke under frysepunktet, var det blevet tid til at få varmen på en aktiv post. Patruljerne dystede mod hinanden i menneske stratego. Hver deltager fik en figur, og skulle nu ud på slagmarken og vinde modsanderens fane.

Nu med varme i kroppen kunne deltagerne fortsætte det sidste stykke for den nat. Soveposten ventede, men vejret udfordrede spejderne med sne, blæst og minusgrader der tilsammen gav en wind-chill factor på -25oC! 

Morgengymnastik

Efter et hvil i ly for naturens luner, vandrede spejderne videre til post 6. Vejret var slået over og solen skinnede fra en frostklar blå himmel. På posten skulle det sidste søvn rystes ud af kroppen. De stive led blev varmet igennem med yoga- og aerobicøvelser

Familien Danmarks lagkageløb

På post 7 skulle der laves lagkage med familien Danmark, men først skulle alle ingredienser inkasseres fra de forskellige familiemedlemmer. Hos storebror Danmark stod den på dværgekast med gummistøvler på hænderne. Hos lillebror skulle spejderne sortere krymmel til lagkagen fra alle de sesamfrø der var blevet blandet med krymlet. Vel og mærke forgik sorteringen med pincetter.

Bedstefar Danmark savnede nogen at gå stavgang med, så det var jo heldigt at spejderne var kommet forbi. Mens den fodbold tossede onkel havde tekniske udfordringer til spejderne der skulle ramme hullerne i en træplade med fodbolde.

Desuden stod både far, søster, den studerende og tante klar til at aktivere spejderne, og belønne dem med ingredienser til lagkagen, der til sidst skulle vurderes af mor Danmark.

Leg med LEGO…

En klassisk samarbejdes øvelse var temaet for post 8. I et telt lå en samlet LEGO-figur, et stykke væk lå en bunke LEGO klodser. Ved hjælp af walkie-talkie kommunikation skulle patruljerne nu samle en kopi af figuren i teltet. Det vanskelige bestod i at det kun var en person der måtte se figuren, og derefter skulle guide de andre igennem konstruktionen. De andre i patruljen havde hver deres klodser som kun de måtte berøre.

 … og Lykkehjul

Lykkehjulet snurrede derudaf på post 9, hvor patruljerne fik tildelt en masse små samarbejdsopgaver af lykkehjulet. Opgaver der krævede at patruljen både kendte hinanden godt, og havde tillid til hinanden. Som når patruljen skulle løfte et patruljemedlem fra jorden op over deres hoveder.

Et farligt teselskab

På post 10 blev spejderne indblandet i, hvad der så ud som et uskyldigt teselskab, men som snart skulle vise sig at være løbets førstehjælpspost. Til at starte med blev spejderne sat til, hvad mest af alt lignede meningsløst arbejde. En skulle skovle en indkørsel fri fra sne, mens en anden skulle sørge for at der var sne jævnt fordelt i hele indkørslen. Spejdernes tålmodighed blev sat på en hård prøve efter mere end et døgn med udfordringer og begrænset søvn.

Efter posten skulle de sidste hårde kilometer til slut tilbagelægges ind gennem Strib til skolen. Herefter stod den på indlogering på skolen. Efter alle deltagere var kommet i mål, serverede løbets madhold den berømte buffet. Lige hvad de trætte spejdere havde brug for, inden den sidste nat, denne gang indendørs.

Én førsteplads

Efter en weekend med is, kulde og snestorm, kunne de noget stivbenede deltager stå op til en lækker morgenmad, efterfulgt af en hurtig og effektiv rengøring. Boldbanen blev benyttet til lege mens de sidste blev færdige med deres oprydning.

Tiden oprandt for præmieoverrækkelsen, her fik alle patruljer et stort klap på skulderen for at have kæmpet sig igennem det barskeste vejr CCMR længe havde set. Men som altid var der en patrulje der gjorde det en tand bedre end de andre.

Vinderne af CCMR XIV – den patrulje der samlet set samarbejdede bedst på posterne – blev Skovtroldene fra Polarstjernen.