Part 15 – 2011

CCMR part XV begyndte fredag d 28. Januar 2011 foran Odense Banegård, hvor patruljernes gear blev tjekket mens forbipasserende så nysgerrigt til. Efterhånden som patruljerne var godkendt og klar fik de udleveret sudokuopgaver, der gav dem koordinaterne til den første af nogle gps-poster fordelt i Odense centrum. Bagefter gik turen ud af byen mod første rigtige post.

Koder, en fisk og førstehjælp

En kodepost bemandet af hyggelige seniorer bød på traditionelle udfordringer ved post 1, som patruljerne klarede i lidt forskelligt tempo men med højt humør, inden de skulle videre.

Næste post var lidt mere alternativt spejderi, hvor det meste af patruljen skulle under en kæmpe hjelm, så de intet kunne se, og af den resterende spejder guides gennem en labyrint – og der måtte kun guides ved brug af en kazoo og en fisk! 

De langbenede var hurtigt videre til post tre, der startede ud som ”gøglerskole” inden spejderne pludselig stod midt i et skyderi, der ledte op til at de tilskadekommende selvfølgelig skulle lappes sammen – og der var udfordringer for ethvert niveau.  

Post 4 var mere hyggespejd; der var suppe og bål og pandekager på dåse.  Nu var klokken også ved at være et stykke over midnat, da de fleste spejdere nåede frem, så suppen var tiltrængt. Humøret havde det dog stadig godt, og en enkelt gæv pigepatrulje gik derfra med en ambition om at synge så højt det ville vække naboerne. Om det lykkedes fandt vi ikke ud af, men det skabte vældig god stemning blandt alle i nærheden. 

Mellem kl. 1 og kl. 6 ankom patruljerne spredte til soveposten. Endelig! Var vist manges tanke, men det blev ikke til mange timers søvn for de sidst ankomne.

Store samarbejdsdag

Lørdag morgen var det op og hop fra kl. 8, og afsted efter en solid omgang morgenmad. Dagens første post handlede om reklamer. Hver patrulje skulle selv lave en reklamefilm for COCO-cola og fik diverse rekvisitter inden de så skulle formidle hvor meget man kan score, når bare man holder sig til COCO-cola. Næste post handlede om samarbejde med opgaver som ”kom igennem edderkoppespindet uden at bruge hvert hul mere end én gang” og ”jorden er giftig”. I koldt, klart vejr gik turen videre mod den sydlige del af Odense.  Efterfølgende var det en o-løb-møder-forhindringsbane-post. Postmandskabet var det samme som på en af natposterne, men de var ikke mindre begejstrede af den grund. Med masser af gejst kom spejderne igennem, selvom trætheden godt kunne mærkes rundt omkring. 

Næste post var også samarbejde, men langt mere om håndtering af pres, da alt var på tid og nogle opgaver med vilje var tæt på umulige. Selvom der var lidt frustrationer rundt omkring undervejs, gennemførte alle i god stil – og nu var der heller ikke længere så langt til slut. 

Sidste post var en ren forhindringsbane med udgangspunkt i KGB hvor alle spejdere lige kom helt op og køre en sidste gang, inden de kunne gå de sidste 500 m op til skolen og endelig få støvlerne af og sidde ned. 

Så var der mad, serveret i vanlig god stil af Chefs  – det faste køkkenhold på CCMR som er særdeles vellidt, især når de kommer med nye forsyninger af kage.  Det er dem, der står for maden i løbet af hele weekenden, og sørger for at der er rigeligt. 

Og vinderen er..

Søndag morgen var der stive ben og trætte øjne over hele linjen, men i gang kom vi, og efter morgenmaden var der supereffektiv oprydning hvor alle gav en hånd med. Efterhånden som dele af skolen var klar blev det til lege og socialisering ude foran hvor vejret heldigvis stadig holdt. Her blev det også afsløret at CCMR part XV havde været et af de længste i mange år i anledningen af den halvrunde fødselsdag med omkring 50 km – mere når man havde gået strafposter. 

Vinderen af CCMR part XV var Padderne fra Polarstjernen, der virkelig havde kæmpet.