Part 26 – 2023

Kl 19:30 ankom spejderne til Tommerup Stationsby hvor de blev kastet for yetierne med henblik på at hjælpe den truede art med at bygge rugekasser. Dansk Yetiforbund takker det danske spejderkorps mange gange for deres indsats med at sikre de danske yetiers overlevelse i et tiltagende mere industrialiseret Danmark.

Der gik mange lange timer inden de gæve spejdere kom i seng, og efter forlydende var klokken først 01:00 før den sidste spejder havde lukket sine tunge øjenlåg og slumrede i sit fugtige kolde telt.

Den følgende morgen startede hårdt ud kl. 03:30, hvor fortællingens gæve helte skulle gøre sig klar til en våd fornøjelse i Fyrtårn Tommerup. Her måtte de hjælpe Atomselskabet CICEROatomis med at rydde op i deres fabrik. Dette indebar en tur i vandet, men det lykkedes heldigvis at klare sig igennem strabadserne.

Senere på morgenen ankommer de gæve helte og heltinder til kongeriget Ær, der ligesom resten af verden er midt i en energikrise. Dette har medført en frygtelig masse postyr og forårsaget en forsyningskrise på national skala. Deres fabrikker havde svært ved at producere tilstrækkeligt af deres højtelskede nationalret – agurkesalat, og havde i den forbindelse brug for billig arbejdskraft. Efter nøjsomt at have slæbt for at producere nok af den vederkvægende spise, bliver spejderne optaget som æresborgere i kongeriet. De gæve spejdere skulle som del af deres indvielsesritual, drikke en særlig drik – hvad denne bestod af, melder historien desværre intet om, men undertegnede forfatter håber dog ikke det var lagen fra agurkesalaten.

Tiden gik, og det blev formiddag. De eventyrlystne spejdere fik til opgave at lave mad. Det lyder da nemt nok, ikke? Intet er nemt på et spejderløb – og slet ikke madlavning. Spejderne fik udleveret bingoplader, ingredienser og benspænd for at gøre opgaven endnu sværere. Efterfølgende blev de udsat for en absurd og udfordrende sammenblanding af bingo, kortspil og selvfølgelig madlavning.

På Frøbjerg Bavnehøj har cirkusset Arcusin i mellemtiden sat deres telt op. Artisterne fra det verdensberømte Arculombianske cirkus er dog stukket af, så de er prisgivet. Heldigvis spadserede de gæve spejdere frejdigt forbi, så de kunne naturligvis. De unge mennesker blev da indviet i cirkussets magiske kundskaber. Undertegnede ville ønske, de kunne opleve showet.

Lørdag eftermiddag skete der ikke værre eller bedre, at der udbrød bandekrigen i Danmark Fuglezoo mellem de rivaliserende bander De Hårdkogte Æg og Loyal to Flamingo. Vores helte og heltinder bliver medlem af banden De Hårdkogte Æg. En handling, der efter undertegnedes vurderes som strengt forkastelig, men jeg kan ikke ændre ved virkelighedens handling. Spejderne blev indoktrineret i af dem, og får til mission at rede deres boss fra fjenden. Jeg kender ikke de nærmere detaljer, men faktum er, at de overlevede.

Muligvis som straf for deres tidligere beskrevne ulovligheder, skulle hovedpersonerne deltage i TV-køkkenet Mesterkok. Opgaven gik ud på, at de skulle lave den bedste stak pandekager på det kløgtigt medbragte stormkøkken. Som gulerod for deltagerne, skulle pandekagerne medbringes til aftensmåltidet.

Fysisk, såvel som psykisk, trætte efter weekendens strabadser, nåede spejderne endeligt frem til løbets konklusion; lørdagens aften-banket, sædvanligvis i løbets hovedkvarter. I år var hovedkvarteret på Tommerup Skole. I en prekær dunst formet af duften af sure tær og liflig mad. En duft, som undertegnede havde blandede holdninger til.
Spejderne er glade, men også trætte, meget trætte.

Weekenden blev afsluttet af afslutningsceremonien søndag morgen. Vores helte blev sendt hjem om formiddagen med mange nye oplevelser i rygsækken.

Tak for i år, vi ses til næste år.

/Kernen

PS.: Top tre blev:

  • KAMI
  • Lærkerne
  • NOX